Network Menu

Hittills 2018

Årsmöte 2019

Vi startar alltid SWEAs verksamhetsår med årsmöte i februari och nu är vi igång. Det var ett trevligt och givande möte med många nya och gamla Sweor.

En ny styrelse valdes och Carrie Söderberg fick förtroendet att vara ordförande ytterligare ett år. Du får veta mer om 2019 års styrelse under menyfliken “Om oss”.

Tusen tack till Kerstin som välkomnade oss alla i sitt vackra hem!

Tapaskväll

Flitiga matlagande Sweor samlades under en tapaskväll hemma hos Jessica i augusti – VILKEN matfest med allt från ’crunchy potatoes’ med aioli, köttbullar i saffransås, vitlöksräkor, spansk ostbricka mm mm till hemlagade churros med choklad och jordgubbar. Det smakade fantastiskt gott!

Tack snälla Jessica för att du lät oss ’rumstera’ i det härligt rymliga köket hos er – använde nog nästan ALLT i skåp och lådor.

After Work med bastubad

En fredag i juli fick ett antal Sweor glädjen att värma sig i bastun hemma hos Kerstin under en pratglad och trevlig sammankomst. Det bjöds på vin och tilltugg och var mycket uppskattat, det får vi göra om!

Midsommarfest

SWEAs midsommarfirande var extra mysigt i år eftersom vi fick vara hemma hos Monica. Ett nytt koncept med trerättersmiddag istället för smörgåsbord introducerades i år och var mycket uppskattat av de deltagande sweorna. Ljudnivån var på topp som den ska när ett gäng sweor träffas och blev ännu högre när nubbevisorna drog igång.

Stort tack till Monica som öppnade sitt hem, Elisabeth som lagat laxen, Kajsa som gjort alla efterrätter samt Lotta och Nicky som fixat förrätt.

Filmkväll i juni

Filmkväll med marockansk soppa, lösgodis och popcorn.

Tack Charlotta och programgruppen för en mysig kväll med många skratt!

SWEA Professional om CV och stil

I slutet av maj var tiden mogen för vår avdelnings andra SWEA professional-evenemang. Programmet för kvällen var återigen komponerat av arbetsgruppen för Professional tillsammans med vår ordförande Carrie och erbjöd en variation av föredrag, interaktion, fika och småprat.

Kvällen inleddes med att Christoffer Tistrand berättade för oss om resan med att starta och driva familjeföretaget Dinner Twist som tagit det populära svenska konceptet – fina råvaror och intressanta recept levererade till dörren – till Perth. Christoffer talade även om anställningsprocessen från en arbetsgivares perspektiv, vad han söker när de tittar på ansökningar och skriver annonser.

Över vår kopp te och goda smörgås fick vi i grupper diskutera CV och “Buzz Words”, vad är bra att tänka på och hur ser en bra CV ut, var några av frågorna som diskuterades.

Avslutningsvis hade vi Erika, som är stylist på David Jones på Hay Street, som gav tips på klädval inför jobbintervju och visade upp några exempel på stilar. Fem punkter som Erika tog upp var att (1) ha snygga skor som man känner lyfter outfiten – sneakers är bra nästan jämt, men inte på en intervju, (2)tänk på passform (3) välj outfit efter branch (4)man kan ha blått med svart och slutligen (5) en bra foundation är värd att investera i. Att boka in en tid hos en stylist kan vara ett bra sätt att utveckla en basgarderob med många användningsområden.

Tack till Annika och Carrie för en fin kväll, och stort tack till Frode som upplät sitt hem till oss.

 

Konstkväll på Japingka Gallery i Fremantle

SWEA Perth fick en exklusiv kväll på Japingka Gallery med intressanta och underhållande berättelser från ägarna Ian Plunkett och David Wroth om hur de började sin bana inom aboriginsk konst och deras affärssätt – vikten av att sälja konst som är autentisk och som följer en “code of conduct”.

Ett glas vin och en bit pizza förgyllde en redan guldkantad kväll!

Utomhusbio – The Divine Order

Årets sista film på Perth Film Festivals utomhusbio på UWA var “The Divine Order” från Schweiz. En grupp Perth Sweor samlades och såg den tillsammans.

Picknick, vin och annat gott innan filmen värmde gott eftersom det börjar bli lite kallt nu på höstkvisten.

Filmen handlade om hur kvinnans rösträtt i Schweiz påverkade och förändrade ett litet samhälle på landet. Kerstin hälsade att filmen var kanonbra! 

Kick off för SWEA Professional i Perth

En måndagkväll i april samlades 16 Sweor hemma hos Catarina för att kickstarta SWEA Professional i vår avdelning. Programmet för kvällen var komponerat av den nya arbetsgruppen för Professional; Catarina, Annika och Pernilla för att erbjuda variation och intresseväckande konversationer.

Kvällen inleddes med information om organisationen, SWEA Professional är en underavdelning till SWEA och inte en egen organisation. Samtliga evenemang som anordnas av Professional är öppna för alla SWEAs medlemmar och samma regelverk gäller Professional som SWEA i övrigt. Är du intresserad att läsa mer om SWEA Professional så finns det en webbsida under swea.org helt ägnad åt detta: professional.swea.org

Till vårt första professionalevenemang kom medlemmen Sandra för att ge en presentation om småföretagande och berättade om sin resa i att starta eget företag i liten skala, sedan fick alla vi som var där tillfälle att samtala och komma med förslag för kommande verksamhet genom ett roterande “World Cafe” där vi besvarade frågor om vad vi är intresserade av att få ut ur att medverka i SWEA Professional. Efter en liten fikapaus med välgörande örtte och hemmagjorda mackor där deltagarna hade möjlighet att prata om det som hittills gjorts och lära känna varandra lite bättre fortsatte kvällen med att vi lärde oss om “Hissprat” eller “Elevator Pitch” som det heter på engelska. Vad är detta? När kan det vara användbart? och framförallt vad är viktigt att få med? Annika gav oss till och med ett smakprov på sitt eget hissprat som hon arbetat på.

Avslutningsvis gav Lotta oss ett smakprov på vad life coaching kan bidra med på ett professionellt och personligt plan, genom att berätta om sin egen resa och ge oss några inledande steg i vad det kan innebära att gå i “coaching”.

Tack till Pernilla, Annika, Catarina och Carrie för en fin kväll, som höll tidsplanen.

Cocktailparty

I Monicas trädgård dukade programgruppen upp ett dignande bord av plockmat och en representant för Hernö Gin, ett svenskt företag vars gin belönats med fina priser, presenterade sin gin för provsmakning. Det blandades även cocktails och mocktails, Sloe gin var en favorit.

Tusen tack för en fin kväll Monica och programgruppen!