Network Menu

SWEA Professional om CV och stil

I slutet av maj var tiden mogen för vår avdelnings andra SWEA professional-evenemang. Programmet för kvällen var återigen komponerat av arbetsgruppen för Professional tillsammans med vår ordförande Carrie och erbjöd en variation av föredrag, interaktion, fika och småprat.

Kvällen inleddes med att Christoffer Tistrand berättade för oss om resan med att starta och driva familjeföretaget Dinner Twist som tagit det populära svenska konceptet – fina råvaror och intressanta recept levererade till dörren – till Perth. Christoffer talade även om anställningsprocessen från en arbetsgivares perspektiv, vad han söker när de tittar på ansökningar och skriver annonser.

Över vår kopp te och goda smörgås fick vi i grupper diskutera CV och “Buzz Words”, vad är bra att tänka på och hur ser en bra CV ut, var några av frågorna som diskuterades.

Avslutningsvis hade vi Erika, som är stylist på David Jones på Hay Street, som gav tips på klädval inför jobbintervju och visade upp några exempel på stilar. Fem punkter som Erika tog upp var att (1) ha snygga skor som man känner lyfter outfiten – sneakers är bra nästan jämt, men inte på en intervju, (2)tänk på passform (3) välj outfit efter branch (4)man kan ha blått med svart och slutligen (5) en bra foundation är värd att investera i. Att boka in en tid hos en stylist kan vara ett bra sätt att utveckla en basgarderob med många användningsområden.

Tack till Annika och Carrie för en fin kväll, och stort tack till Frode som upplät sitt hem till oss.