Network Menu

Kick off för SWEA Professional i Perth

En måndagkväll i april samlades 16 Sweor hemma hos Catarina för att kickstarta SWEA Professional i vår avdelning. Programmet för kvällen var komponerat av den nya arbetsgruppen för Professional; Catarina, Annika och Pernilla för att erbjuda variation och intresseväckande konversationer.

Kvällen inleddes med information om organisationen, SWEA Professional är en underavdelning till SWEA och inte en egen organisation. Samtliga evenemang som anordnas av Professional är öppna för alla SWEAs medlemmar och samma regelverk gäller Professional som SWEA i övrigt. Är du intresserad att läsa mer om SWEA Professional så finns det en webbsida under swea.org helt ägnad åt detta: professional.swea.org

Till vårt första professionalevenemang kom medlemmen Sandra för att ge en presentation om småföretagande och berättade om sin resa i att starta eget företag i liten skala, sedan fick alla vi som var där tillfälle att samtala och komma med förslag för kommande verksamhet genom ett roterande “World Cafe” där vi besvarade frågor om vad vi är intresserade av att få ut ur att medverka i SWEA Professional. Efter en liten fikapaus med välgörande örtte och hemmagjorda mackor där deltagarna hade möjlighet att prata om det som hittills gjorts och lära känna varandra lite bättre fortsatte kvällen med att vi lärde oss om “Hissprat” eller “Elevator Pitch” som det heter på engelska. Vad är detta? När kan det vara användbart? och framförallt vad är viktigt att få med? Annika gav oss till och med ett smakprov på sitt eget hissprat som hon arbetat på.

Avslutningsvis gav Lotta oss ett smakprov på vad life coaching kan bidra med på ett professionellt och personligt plan, genom att berätta om sin egen resa och ge oss några inledande steg i vad det kan innebära att gå i “coaching”.

Tack till Pernilla, Annika, Catarina och Carrie för en fin kväll, som höll tidsplanen.