Network Menu

Tre snabba frågor till styrelsen

Här får du lära känna styrelsen i SWEA Perth lite närmare!

Styrelsemedlemmarna har svarat på tre snabba frågor:
1 Var i Sverige kommer du ifrån?
2 Hur länge har du bott här?
3 Vad är bäst med SWEA?


Sofia Martin
(Ordförande)

Sofia kommer ursprungligen från Stockholm, åkte på en utbytestermin till Tasmanien 2006 blev sen kvar i Australien.
– Jag tycker att det bästa med SWEA är att man får träffa nya människor som man aldrig annars mött. En del blir goda vänner, andra bekanta som man bara träffar på SWEA-träffar, oavsett hur nära man kommer varann eller hur ofta man ses så uppskattar jag möjligheten att bredda mitt kontaktnät och vidga mina vyer, säger Sofia.

 

Ingela Nordholm (Vice orförande)

 

Kajsa Allen (Sekreterare)

Kajsa är från Helsingborg och har bott i Australien i 24 år.
– Det bästa med SWEA är att man umgås med kvinnor från olika bakgrunder och i spridda åldrar, men man har mycket gemensamt i alla fall, säger Kajsa.

 

Ann-Marie Gustafson (Kassör & medlemsansvarig)

Ann-Marie är uppvuxen i Grums i Värmland, men har sedan dess levt runt om i världen nästan hela sitt vuxna liv. Här i Perth har hon bott i 20 år och är numera pensionerad och tillbringar den europeiska sommaren i Värmland.
– Vem skulle väl tror att jag återväder frivilligt till min uppväxtort! säger Ann-Marie och fortsätter: – Umgänge med svenska kvinnor är mycket givande, intressant, trevligt, kul och stimulerande och allt det får jag genom SWEA i Perth.

 

Lina Sandberg (Ledamot)

Lina är född och uppvuxen i Lund. Hon läste sitt sista år på universitetet i Perth 2007-2008, och flyttade hit permanent 2009.
– Det bästa med SWEA är såklart att träffa andra svenskor och prata om allt möjligt på svenska, och så tycker jag att det är så roligt man umgås över åldersgränserna. Hemma i Sverige hade jag nog aldrig hamnat i en situation där man umgås med kvinnor i så spridda åldrar, jag tycker att det är både roligt och givande.

 

Chatarina Brady (Ledamot)

Chatarina kommer från Göteborg och har bott i Australien i drygt 20 år.
– Bäst med SWEA tycker jag är att träffa andra svenskor, prata svenska, fira högtider som jul och midsommar på svenskt vis, säger Chatarina.