Network Menu

Tre snabba frågor till styrelsen

Här får du lära känna styrelsen i SWEA Perth lite närmare!

Styrelsemedlemmarna har svarat på tre snabba frågor:
1 Var i Sverige kommer du ifrån?
2 Hur länge har du bott här?
3 Vad är bäst med SWEA?

 

 

Carrie Söderberg (Ordförande)

Carrie är från Arvidsjaur och Arjeplog i Norrbotten och har bott i Perth sedan 2016, men bodde dessförinnan i Sydney i tio år.
– Det är så mycket som jag tycker om med SWEA, svårt att välja det bästa, säger Carrie. Alla fina människor man möter och att man inte bara skapar nya kontakter i Perth utan över hela världen. Det är verkligen inspirerande! Och framförallt spännande att höra hur folk tagit sig ut i världen och vilka äventyr de varit med om. Sedan är det ett bra sätt att hålla svenska språket vid liv. Kan lätt bli svengelska om man bara pratar engelska hela dagarna. Sedan blir det en och annan kanelbulle, svenskt julbord och annat gött.

Lara van Rooyen (Vice ordförande)

Lara är från i Sydafrika och har bott i Sverige i 24 år innan australienflytten förra året.
– Det 

Kajsa Allen (Sekreterare)

Kajsa är från Helsingborg och har bott i Australien i 24 år.
– Det bästa med SWEA är att man umgås med kvinnor från olika bakgrunder och i spridda åldrar, men man har mycket gemensamt i alla fall, säger Kajsa.

 

Ann-Marie Gustafson (Kassör & medlemsansvarig)

Ann-Marie är uppvuxen i Grums i Värmland, men har sedan dess levt runt om i världen nästan hela sitt vuxna liv. Här i Perth har hon bott i drygt 20 år och är numera pensionerad och tillbringar den europeiska sommaren i Värmland.
– Vem skulle väl tror att jag återväder frivilligt till min uppväxtort! säger Ann-Marie och fortsätter: – Umgänge med svenska kvinnor är mycket givande, intressant, trevligt, kul och stimulerande och allt det får jag genom SWEA i Perth.

 

Sofia Martin (Webmaster)

Sofia kommer ursprungligen från Stockholm, åkte på en utbytestermin till Tasmanien 2006 blev sen kvar i Australien.
– Jag tycker att det bästa med SWEA är att man får träffa nya människor som man aldrig annars mött. En del blir goda vänner, andra bekanta som man bara träffar på SWEA-träffar, oavsett hur nära man kommer varann eller hur ofta man ses så uppskattar jag möjligheten att bredda mitt kontaktnät och vidga mina vyer, säger Sofia.

 

Ingela Nordholm (Ledamot)
Ingela är uppvuxen i Norsjö i norra Västerbotten och har bott i Perth sedan 1999 då hon flyttade hit tillsammans med man och barn.
– Det bästa med SWEA är att man får träffa kvinnor med sverige-anknytning, skapa nya kontakter och möjlighet att hålla liv i svensk kultur och traditioner tillsammans med andra likasinnade trots att man bor långt från Sverige, tycker Ingela.

Therese Sundblad (Ledamot)

Monica Pixley (Ledamot)