Network Menu

Hittills 2018

Utomhusbio – The Divine Order

Årets sista film på Perth Film Festivals utomhusbio på UWA var “The Divine Order” från Schweiz. En grupp Perth Sweor samlades och såg den tillsammans.

Picknick, vin och annat gott innan filmen värmde gott eftersom det börjar bli lite kallt nu på höstkvisten.

Filmen handlade om hur kvinnans rösträtt i Schweiz påverkade och förändrade ett litet samhälle på landet. Kerstin hälsade att filmen var kanonbra! 

Kick off för SWEA Professional i Perth

En måndagkväll i april samlades 16 Sweor hemma hos Catarina för att kickstarta SWEA Professional i vår avdelning. Programmet för kvällen var komponerat av den nya arbetsgruppen för Professional; Catarina, Annika och Pernilla för att erbjuda variation och intresseväckande konversationer.

Kvällen inleddes med information om organisationen, SWEA Professional är en underavdelning till SWEA och inte en egen organisation. Samtliga evenemang som anordnas av Professional är öppna för alla SWEAs medlemmar och samma regelverk gäller Professional som SWEA i övrigt. Är du intresserad att läsa mer om SWEA Professional så finns det en webbsida under swea.org helt ägnad åt detta: professional.swea.org

Till vårt första professionalevenemang kom medlemmen Sandra för att ge en presentation om småföretagande och berättade om sin resa i att starta eget företag i liten skala, sedan fick alla vi som var där tillfälle att samtala och komma med förslag för kommande verksamhet genom ett roterande “World Cafe” där vi besvarade frågor om vad vi är intresserade av att få ut ur att medverka i SWEA Professional. Efter en liten fikapaus med välgörande örtte och hemmagjorda mackor där deltagarna hade möjlighet att prata om det som hittills gjorts och lära känna varandra lite bättre fortsatte kvällen med att vi lärde oss om “Hissprat” eller “Elevator Pitch” som det heter på engelska. Vad är detta? När kan det vara användbart? och framförallt vad är viktigt att få med? Annika gav oss till och med ett smakprov på sitt eget hissprat som hon arbetat på.

Avslutningsvis gav Lotta oss ett smakprov på vad life coaching kan bidra med på ett professionellt och personligt plan, genom att berätta om sin egen resa och ge oss några inledande steg i vad det kan innebära att gå i “coaching”.

Tack till Pernilla, Annika, Catarina och Carrie för en fin kväll, som höll tidsplanen.

Cocktailparty

I Monicas trädgård dukade programgruppen upp ett dignande bord av plockmat och en representant för Hernö Gin, ett svenskt företag vars gin belönats med fina priser, presenterade sin gin för provsmakning. Det blandades även cocktails och mocktails, Sloe gin var en favorit.

Tusen tack för en fin kväll Monica och programgruppen!

Konstgalleritur

Vi kollade in världens största privata kollektion på Art Galley of Western Australia. Tavlor från bland annat Botticelli på lån från Corsinifamiljen i Florens. Vi fick en guidad tur och åt sedan lunch på FRANK Cafe och firade en av våra medlemmar med hemmagjord födelsedagstårta.

Tack till Nicky för fint ordnad konsttur!

Guidad tur på konstgalleri i Northbridge

Guidad tur på konstgalleri i Northbridge

Guidad tur på konstgalleri i Northbridge

Fikadags

Kick off med semlor

En klar (och förvånande kylig) kväll i februari träffades vi hemma hos Lara för att återkoppla och träffa nya bekantskaper över en lätt måltid, ett glas vin och framförallt – en semla eller två.

Carrie introducerade årets styrelse och meddelade även att SWEA Perth i år kommer att prova på att starta intressegruppen “SWEA Professional”. Catarina Hansson och Annika Taylor-Bullen ingår i kommittén som nu tillsatts för att organisera några första träffar med fokus på professionalism, karriär och arbetsmarknad. Idéer som nämndes var en föreläsning från en framgångsrik fastighetsmäklare i CBD, föredrag om att starta eget i Perth, studiebesök samt hjälp med garderobsval inför intervju och arbete med en professionell personal shopper. Det blir spännande att se hur verksamheten utvecklas under året. Har du några tankar om hur SWEA Professional skulle kunna intressera dig, eller förslag på ämnen att ta upp så skicka gärna ett mejl till perth(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org.

Tusen tack till Lara som upplät sitt hem, programgruppen och Carrie som planerade, bakade och organiserade och till alla som kom och gjorde kvällen till en lyckad tillställning i goda vänners lag.

Carrie och Elisabeth redo med semlor

I trädgården

Salladsbord

Årsmöte 2018

Vi startar alltid SWEAs verksamhetsår med årsmöte i februari och nu är vi igång. Det var ett trevligt och givande möte med många nya och gamla Sweor.

En ny styrelse valdes och Carrie Söderberg fick förtroendet att bli ordförande ytterligare i år. Du får veta mer om 2018 års styrelse under menyfliken “Om oss”.

Tusen tack till Ingela Nordholm som välkomnade oss alla i sitt hem.

Årsmötesmingel

Nyvald styrelse