Network Menu

Hittills 2017

High Tea i juli

En kall vintersöndag i Fremantle samlades ett glatt gäng nya och gamla Sweor på Esplanad Hotel för att avnjuta ”High Tea”.

Det var en mysig eftermiddag med mycket gott att äta och många glada skratt.

 

Midsommarfest

Midsommarfesten anordnades i år hemma hos Sofia i North Fremantle och var mycket uppskattad. Förutom Perths bästa smörgåsbord så dracks det nubbe och framförallt sjöngs nubbevisor så att det stod härliga till.

Elisabeth: Tusen tack till programgruppen och Sofia för ett otroligt gott, trevligt och framför allt roligt midsommarfirande! ”Gissa artist & sång”-leken var en höjdare.

Anneli: Hjärtligt tack för att vi fick sjunga och skratta, då smakar maten ännu godare.

After Work på stan i maj

En kylig höstkväll i maj träffades vi på det något dolda och väldigt populära stället ”Varnish on King” i city.

Gott vin och något oväntade snacks i form av ”dehydrated dried beef” avnjöts i goda vänners lag och sedan bar det vidare till närliggande ”The Flour Factory”, en gammal mjölkvarn omgjord till fashionabel bar, komplett med gin & tonic-wheel och allt.

Workshop med fokus på magen i maj

En lördagsförmiddag i maj samlades en grupp Sweor i en yogalokal i Osborne Park för att delta i en workshop i mag- och tarmhälsa med ”Health, Wellness & Lifestyle” coachen Bianca Daly.

Vi var ett gäng Sweor som fick en trevlig informativ stund tillsammans. Nu har vi många råd att ta till oss/smälta för att förbättra allmäntillståndet.

Tour de SWEA i april

 

Vår årliga cykelutflykt hade som vanligt vackert väder med blåa skyar, men inte alltför varma temperaturer.

Vi cyklade i god fart från Swanbourne till Fremantle där vi åtnjöt en välförtjänt brunch på det trevliga caféet Moore & Moore.

 Tack till Ann-Marie som arrangerade och alla glada deltagare som bidrog till god stämning.

Minigolf i april

Ett glatt gäng Sweor samlades en kylig men klar aprilkväll i Wembley för att spela minigolf.

Det blev en uppskattad tillställning med bra tävlingsanda och en god ”after-golf-middag”.

Semlor och SWEA-information i mars

Något sent avnjöt vi äntligen semlor på en informationsträff i mitten av mars. Elisabeth hade bakat jättegoda semlor och Ann-Marie bjöd på en fin soppa för att balansera måltiden.

Sofia, avdelningsordförande 2016-2017, informerade om SWEA Perths lokala organisation, om vår nuvarande styrelse, programgrupp och VM-kommittee och deras uppdrag och funktioner. Sofia berättade även om medlemsförmånerna som följer med ett SWEA-medlemsskap. Dessa inkluderar bl.a. rabatt på hyrbil från Avis i Sverige – läs mer om dem under medlemsförmåner.

Innan vi högg in på semlorna berättade initiativtagaren till SWEA Perth och vår nuvarande kassör, Ann-Marie, om SWEAs ekonomi och hur organisationen fungerar, varför och hur donationer går till. Hon informerade även om de olika stipendier som SWEA delar ut och om ÅSK – Årets Svenska Kvinna och traditionen kring den årliga Sverigemiddagen. Läs gärna mer om detta på SWEA Internationals webbsida här.

Till sist berättade tidigare avdelningsordföranden och nuvarande PR-kommittée-delegaten Catarina Hansson om SWEA Internationals historik och grundande samt om de olika kommittéerna och SWEA Care, BUS, och Professional som alla springer ur SWEA och drivs lokalt genom SWEA.

Tack till alla er som kom och deltog i denna trevliga sammankomst. Särskilt tack till Elisabeth för de fantastiskt uppskattade semlorna, Ann-Marie för att du som så ofta öppnade ditt hem och dessutom lagade en god soppa.

Lawn Bowls i februari

En ovanligt kylig februarikväll var vi tolv Sweor, och två småsweor, som samlades på Mosman Park Bowls Club för att bekanta oss med sporten Lawn Bowls. Det blev en lyckad kväll med trevligt sällskap och en del lärdomar om hur långt bollar rullar på det välklippta gräset. Tack alla som kom för fint sällskap och tack Ann-Marie, Ingela och Kajsa för god mat och efterrätt.

Årsmöte hos Elisabeth

Vi startar alltid SWEAs verksamhetsår med årsmöte i februari och nu är vi igång. Det var ett trevligt och givande möte med många nya och gamla Sweor.

En ny styrelse valdes och Sofia fick förtroendet att vara ordförande ytterligare ett år. Du får veta mer om 2017 års styrelse under menyfliken ”Om oss”.

Tusen tack till Elisabeth Goddard som välkomnade oss alla i sitt hem.