Network Menu

Donationsprojekt 2016-2017

SWEA Perths styrelse har beslutat att anordna en fundraiser liknande den 2014 för att kunna donera till ett välgörande ändamål.

Denna gång kommer vi att donera till skolor i ekonomiskt och socialt utsatta områden i Perth. Syftet är att med hjälp av barnböcker och aktiviter knutna till böckerna kunna göra en skillnad i barns skolgång och utbildning och bidra till att utjämna skillnaderna som uppstår mellan kommunala skolor här i WA.

SWEA Perths ordförande Sofia Martin, som är utbildad lärare, kommer tillsammans med skolans klasslärare att anordna lässamlingar och olika aktiviteter anknutna till böckerna. Innan hon lämnar klasserna överlämnas de böcker och spel somi SWEA Perth har donerat till skolan. Böckerna är barnböcker skrivna av svenska författare, så som Astrid Lindgren, Elsa Beskow, Gunilla Bergström och Sven Nordqvist, och vi bidrar på så sätt även till att sprida svenskt kulturarv och historieberättande i Australien. Vi kommer att börja detta projekt på en skola där vi har kontakt med en engagerad lärare, Forrestfield Primary, och kommer att utvidga donationerna till fler skolor efter hand.

Vi säljer vin för $100 per låda. Vinet är Frog Belly från Margareth River. Det vita vinet är en Sauvignon Blanc 2015 och det röda en Shiraz/Cabernet Sauvignon 2014.

Om ni är intresserade av att köpa vin så finns det fortfarande vin kvar och ni kan även sälja till vänner och bekanta. Vinet förvaras i Osborne Park, kontakta Elisabeth Goddard för att boka in upphämtning.

Vår förhoppning är att vi kommer att kunna sälja slut på dessa lådor så snart som möjligt och sedan kunna göra en första donation under term 1 2017. Vi kommer naturligtvis att uppdatera denna sida kontinuerligt.

Om ni undrar över något eller vill köpa vin för att delta i detta projekt, skicka gärna ett mail till perth(Replace this parenthesis with the @ sign)swea.org

Goda viner till försäljning

Goda viner till försäljning

SWEA_Perth10_logga